четвер, 20 листопада 2008 18:20

Сьогодні відкривається європейська електронна бібліотека

На 20 листопада офіційно анонсовано відкриття сайту європейської електронної бібліотеки Europeana, на якому будуть безкоштовно доступні мільйони видань в цифровому форматі: аудіо, відео та фотоматеріали, художні та літературні твори, рукописи і древні манускрипти

Електронна віртуальна бібліотека відкриє користувачам інтернету зі всього світу доступ до матеріалів більшості бібліотек, архівів і музеїв країн Європи.

Для початку автори проекту обіцяють доступ до двох мільйонів електронних матеріалів. До 2010 року користувачам електронної бібліотеки стануть доступні вже 6 мільйонів творів.

На оцифровування всього обсягу інформації буде потрібно більше 200 мільйонів євро.

Паралельно з фінансуванням проекту належить вирішити ще кілька проблем. Одна з них - розробка надійних способів довготривалого зберігання величезного обсягу інформації та вирішення проблеми авторських прав.

Сайт цифрового загальноєвропейської бібліотеки Europeana - http://europeana.eu. Проте на даний момент доступний тільки сайт http://dev.europeana.eu/, на якому можна ознайомитися з майбутнім проектом і підписатися на розсилку новин.

За матеріалами Euronews

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відкривається європейська електронна бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути