Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2007 10:20

Сьогодні у Керчі розвантажать судно, на якому отруїлися 10 моряків

Сьогодні у Керченському порту розвантажать судно "Odisk", на якому отруїлось 10 моряків. Про це повідомили в МНС.

8 січня у м. Керч під головуванням першого заступника міністра у справах надзвичайних ситуацій Володимира Антонця відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ради Міністрів АР Крим. Прийнято рішення щодо безпечного вивантаження з судна 2 тис. тонн феросилікомарганцю (роботи заплановано розпочати 9 січня) та здійснення санітарно-епідемічного нагляду за станом навколишнього середовища в районі проведення робіт.

Зараз у Лівадійській лікарні Ялти знаходиться 8 моряків з судна "Odisk", яких 5 січня внаслідок отруєння госпіталізували. Один постраждалий - українець - перебуває у тяжкому стані, ще один - громадянин Росії - у стані середньої тяжкості та 6 осіб (5 громадян України та 1 громадянин Росії) - у задовільному стані.

Нагадаємо, що 5 січня "Odisk" (прапор Сьєрра-Леоне, порт приписки Фрітаун) транспортувало 2000 тонн хімічних речовин (феросилікомарганцю) з порту Керч до турецького порту Іскандерун.

Капітан корабля повідомив чергову службу Ялтинського морського порту про отруєння хімічними речовинами 5 членів екіпажу (склад екіпажу 10 осіб – 6 громадян України та 4 – Російської Федерації), з яких двоє померли.

Під час рятувальних робіт екіпаж було знято з судна на берег.

7 січня "Odisk" відбуксирували з акваторії Ялтинського морського торгівельного порту до Керченського морського торгівельного порту, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні у Керчі розвантажать судно, на якому отруїлися 10 моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути