неділя, 01 жовтня 2023 11:10

Сьогодні набуло чинності важливе правило для українських водіїв

Сьогодні набуло чинності важливе правило для українських водіїв
Ближнє світло фар допомагає поліпшити видимість автомобіля для всіх учасників дорожнього руху. Фото: pixabay.com

З 1 жовтня до 1 травня за межами населених пунктів українські водії зобов'язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

Це необхідно, щоб знизити кількість ДТП у холодну й темну пору року. Про важливе правило нагадала пресслужба Патрульної поліції України.

"Нагадуємо про обов'язкову до виконання вимогу ПДР: на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі, якщо їх немає в конструкції транспортного засобу, ближнє світло фар", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фура на перехресті влетіла в автобус з пасажирами: багато постраждалих

Світловий день стає коротшим, а в осінньо-зимовий період дощів, туманів і снігопадів часто виникає недостатня видимість на дорозі. Ближнє світло фар допомагає поліпшити видимість автомобіля для всіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів.

"Саме тому важливо позначати переміщення авто увімкненими ходовими вогнями або денним світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще знизиться ризик потрапляння в аварії", – додали у відомстві.

Якщо водій порушує це правило або керує автомобілем з несправними зовнішніми світловими приладами в темний час доби, йому загрожує штраф 425 грн.

У порталі "Дія" відновили перегляд і сплату штрафів автофіксації. Раніше послуга була недоступна з міркувань безпеки. Державні реєстри певний час були відключені, зараз робота реєстрів поновлена.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні набуло чинності важливе правило для українських водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути