пʼятниця, 07 жовтня 2011 09:52

Собаки виконували команди німецькою, російською та українською мовами
16

Фото: Фото: Михайло ПЕРКОВ

5 жовтня завершились І всеукраїнські змагання з багатоборства кінологів Державної пенітенціарної служби України. Гостей та учасників приймали на Хмельниччині, на базі Шепетівської виправної колонії №98. У змаганнях брали участь 19 команд, з різних областей України.

Одним з найважчих у конкурсі був пошук схованих речей. На певній території ховалось три речі. Собака нюхала пакет, в якому вони були сховані, а потім їй давали 5 хвилин на їх пошук.

Потім собакам потрібно було йти по сліду. Звернув увагу на кінолога, котрий давав команди німецькою мовою. Його 3-річна Моллі, спочатку збилась зі сліду. Згодом таки віднайшла свій, і першою виконала завдання.

- Просто Моллі німецька овчарка, - каже кінолог зі 116 Сумської колонії Юрій Остапенко, 41 рік. – По структурі команди на німецькій мові звучать чіткіше, і доходять швидше. Наприклад, стояти буде "штейн", а сидіти - "зиц". У мене собаки розуміють команди і німецькою, і російською мовами. Правда, українську не розуміють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські кінологи у Косові заробляють на квартири

Однією з останніх вправ було затримання при втечі. Помічник, одягнений у дрескостюм, імітував напад на кінолога. Більшість собак одразу ж кидались на помічника. При спробі втекти наздоганяли, і хапали за рукави. Помічник міг бити собаку. Водночас лунав постріл, аби чотирилапі не боялись цього звуку. Були й такі випадки, що при ударі собака лякалась і тікала.

Більше трьох нападів один помічник не витримував.

Єдина жінка-кінолог, котра брала участь у змаганнях не була задоволена роботою собаки.

- Ми не звикли працювати в лісах, - каже 25-річна Вероніка Харченко з Харькова. – Просто в нас немає лісів. Я не задоволена, як ми відпрацювали. Лінда збилася зі сліду.

У результаті ІІІ загальнокомандне місце посів Юрій Остапенко зі своєю "Моллі". Артем Шкригалов із Херсонщини і його 4-річна "Шерра" вибороли ІІ місце. Першість завоював хмельничанин Микола Андрощук зі своїм 5-річним "Аланом".

За словами начальника департаменту нагляду і безпеки Державної пенітенціарної служби України Олександра Кіслова, в нашій країні 997 молодших інспекторів-кінологів, і 2230 собак.

Зараз ви читаєте новину «Собаки виконували команди німецькою, російською та українською мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути