Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 11:29

Що чекає на євробляхи 2020 року

Що чекає на євробляхи 2020 року
Фото: strana.ua

З 1 січня набули чинності посилені санкції і штрафи для авто на єврономерах.

Власникам за порушення закону загрожують до 170 тис. грн штрафу та конфіскація авто, повідомили в Сегодня.

Конфіскація авто або 170 тис. грн штрафу - це максимальна міра покарання для власника евробляхи. Санкцію можуть застосувати, якщо машину на іноземних номерах розберуть на запчастини або якщо вона перевищила терміни перебування в Україні на місяць. Закон дозволяє автомобілю з іноземною реєстрацією перебувати в країні 5-10 днів. П'ять - якщо буде перебувати на території однієї області, 10 - двох і більше.

Якщо авто в режимі транзиту затримається в Україні на день, то штраф буде невеликий - 170 грн. А затримка від 20 до 30 днів обійдеться в 85 тис. грн.

Посилено і режим тимчасового ввезення. Якщо іноземець захоче в'їхати в Україну на термін понад місяць, йому доведеться отримувати тимчасову держреєстрацію. Якщо людина передала свій автомобіль іншому, може заплатити штраф - 34 тис. грн. Стільки ж доведеться заплатити за "таксування" на авто з єврономерами.

Право ввезти машину на іноземних номерах залишили і для громадян України, які живуть в іншій країні. Ввозити дозволяється тільки один автомобіль. За кожний наступний треба заплатити заставу в розмірі вартості розмитнення машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про відстрочку штрафів для євробляхерів

Штрафувати тепер можуть заочно. За порушення митних правил митники самі надішлють штраф на адресу реєстрації протягом трьох днів після закінчення терміну перебування в Україні. При цьому протокол про адмінпорушення вважається врученим порушнику, навіть якщо людина не живе за адресою, яку вона вказала. Податківці також відразу повідомлять про порушення в поліцію.

При цьому уряд обіцяв, що виконувати закон повністю не будуть, а поліція машини на єврономерах поки що не чіпатиме. Також представники влади пообіцяли подати в парламент новий законопроєкт, який влаштує власників євроблях.

Поки що законопроєкту немає. Внести зміни в закон повинні були відразу після новорічних свят. Тепер же про терміни взагалі не говорять.

Поліція вже перевіряє євробляхи через спільну з митниками базу порушників, але поки що їх не штрафують. Масових перевірок теж немає - система бази порушників тільки тестується.

Безкоштовно виїхати за кордон на автомобілі з європейськими номерами можна, лише попередньо його розмитнивши.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає на євробляхи 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути