Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2024 17:45

Що буде з музеєм Булгакова у Києві - коментар Дробовича

Що буде з музеєм Булгакова у Києві - коментар Дробовича
Не буде назв вулиць, пам'ятників і назв об'єктів з прізвищем Булгакова, сказав Антон Дробович. Фото: Facebook.com/bulgakovmuseuminkyiv

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович прокоментував майбутню долю київського музею Булгакова.

Про це він сказав в ефірі Радіо Культура, пише "Українська правда".

"Булгаков дійсно народився у Києві, дійсно тут прожив, закінчив університет, займався лікарською практикою, але був повністю, до мозку кісток російським імперським шовіністом. Його мобілізували в різні підрозділи різних українських формацій, він з усіх цих підрозділів пішов. Єдиний підрозділ, в якому він добровільно служив, це були білогвардійці", - сказав голова УІНП.

"Він (Булгаков. - Gazeta.ua) просто не бачив українців, як окрему силу. Він відмовляв українському політичному проекту в існуванні", - сказав Дробович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких Толстих і Гагарінів: у столиці дерусифікували ще 16 вулиць

Дробович сказав, що існування в Україні топонімів і пам'ятників людині, яка заперечувала її незалежність та не сприймала її всерйоз, є дивним.

"Читати Булгакова - будь ласка. Досліджувати - скільки завгодно. Хтось любить - любіть на здоров'я. Але не буде назв вулиць, пам'ятників і назв об'єктів", - сказав голова УІНП.

Щодо музею Булгакова у Києві, то Дробович сказав: "Вони за законом будуть змушені змінити назву, але ніхто не забороняє їм далі розповідати про творчість Булгакова. Але розказувати всю правду, бо музей має унікальну колекцію. І там дуже багато можна розповісти. Щоб всі ці делегації знали, що єдине місце, де розкажуть всю правду про Булгакова - це Київ. Приїжджайте, дивіться".

Український інститут національної памʼяті визнав обʼєкти, присвячені письменнику Михайлу Булгакову, - символами російської імперії, а їхнє розповсюдження буде вважатись російською пропагандою.

У 2022 році з фасаду корпусу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зняли дошку Булгакову. Торік у травні на Андріївському узвозі табличку Булгакову залили червоною фарбою.

Національна спілка письменників України закликала закрити музей Булгакова у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з музеєм Булгакова у Києві - коментар Дробовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути