неділя, 26 червня 2016 02:27

Сноуден розкритикував прийнятий російським парламентом "антитерористичний пакет"

Сноуден розкритикував прийнятий російським парламентом "антитерористичний пакет"
zn.ua

Колишній співробітник Агентства національної безпеки Едвард Сноуден розкритикував прийнятий Державною думою РФ "антитерористичний пакет", назвавши його новим "Великим братом".

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, передає "112 Україна".

Сноуден назвав прийняті Держдумою поправки "непрацюючим і невиправданим порушенням прав людей". На його думку, законопроект, який він назвав "Великим братом" (за аналогією з системою масового стеження, описаної в книзі Джорджа Оруелла "1984"), ніколи не повинен бути підписаний.

Вимога до операторів зв'язку та інтернет-компаніям зберігати текстові повідомлення користувачів, їхні розмови, а також "зображення, звуки, відео-, інші повідомлення" до шести місяців Сноуден назвав не просто небезпечним, але і непрактичним.

"Масове стеження не працює. Законопроект забере гроші і свободу у кожного росіянина, при цьому рівень безпеки не виросте", - запевнив Сноуден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про появу в Китаї російського телебачення

Нагадаємо. 24 червня Держдума Росії проголосувала за так званий антитерористичний пакет законопроектів. Він посилює покарання за низкою статей і торкнеться IT та телекомгалузі країни. За новими законами, оператори зв'язку та інтернет-проекти, де можна обмінюватися електронними повідомленнями, зобов'язані зберігати листування і дзвінки своїх абонентів протягом півроку. Дані про факт самого спілкування зберігаються до 3-х років. Ці вимоги наберуть чинності з 1 липня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден розкритикував прийнятий російським парламентом "антитерористичний пакет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути