Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2006 16:41

Слідчі назвали головну версію вбивства директора "Озерки"

Правоохоронці, які розслідують причини та обставини вбивства голови правління ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" ("Озерка") Володимира Воробйова, вважають головною версією бізнес-інтереси.

Про це повідомив один із керівників міліції Дніпропетровської області.

Співрозмовник агентства не конкретизував усі версії вбивства Воробйова, але зазначив: "З бізнесом пов"язано. І лише. Це - центрова, головна версія (слідства)".

Як повідомлялося, сьогодні о 1.02 ночі до чергової частини міліції по лінії "02" надійшло повідомлення, що біля кінотеатру "Салют" у Жовтневому районі Дніпропетровська лунають постріли. На місці події правоохоронцями було встановлено, що на автостоянці біля кінотеатру двоє невідомих з вогнепальної зброї спричинили численні вогнепальні поранення Воробйову (1966 р. н.). Від отриманих поранень він помер на місці.

Вогнепальне поранення правої ноги отримала супутниця загиблого, яка госпіталізована до обласної лікарні імені Мечникова.

Воробйов був громадянином Росії, мешкав у Дніпропетровську.

30 жовтня ц.р. було здійснено спробу силового захоплення ринку "Озерка". За фактом збройного нападу було порушено кримінальну справу.

Крім того, суд Індустріального району м. Дніпропетровська дав санкцію на арешт призвідників захоплення ринку. Їхні дії кваліфіковані як створення організованого злочинного угруповання.

Виходячи з перших свідчень, які дали підозрювані, за останніми подіями навколо "Озерки" стоїть російський бізнесмен Максим Курочкін і один із колишніх директорів ринку, який тепер теж є громадянином Росії.

На даний момент Дніпропетровський центральний ринок "Озерка" належить державі.

За інформацією ЗМІ, кілька разів ринок під свій контроль намагався взяти Курочкін, якого українські правоохоронні органи оголосили в міжнародний розшук за здійснення низки злочинів на території України.

20 листопада Курочкін був затриманий в аеропорту "Бориспіль". Напередодні від повідомив телеканалу НТН, що прилетить до Києва на прохання Воробйова та українського підприємця Геннадія Корбана для вирішення конфлікту навколо ринку "Озерка", повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Слідчі назвали головну версію вбивства директора "Озерки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути