Ексклюзиви
вівторок, 25 серпня 2009 14:24

Слідчі ЦРУ погрожували зґвалтувати всіх рідних жінок члена "Аль-Каїди"

Слідчі ЦРУ погрожували зґвалтувати всіх рідних жінок члена "Аль-Каїди"

Слідчі ЦРУ погрожували під час допиту ув"язненого в"язниці Гуантанамо Халіда Шейх Мухаммеда убити його дітей. Про це стало відомо з матеріалів про допити в секретних в"язницях ЦРУ, опублікованих в понеділок, 24 серпня, міністерством юстиції США.

Згідно з документами, Мухаммеду, заарештованому в 2003 році за підозрою в причетності до терактів 11 вересня 2001 року, загрожували розправою з його дітьми у випадку, якщо в США ще що-небудь трапиться". Халід Шейх Мухаммед, якого вважають "третьою людиною" в "Аль-Каїді", неодноразово називав себе головним організатором найбільшої в історії США серії терактів.

Також слідчі погрожували зґвалтувати всіх родичів жіночої статі іншого члена "Аль-Каїди" Абда аль-Рахіма аль-Наширі, який підозрюється в організації теракту на американському есмінцеві "Коул" в Ємені. Слідчі збиралися здійснити свої погрози на очах у аль-Наширі в тому випадку, якщо він відмовиться розповідати про майбутні теракти, які планує "Аль-Каїда".

Доповідь про роботу слідчих ЦРУ була підготовлена в 2004 році, але до останнього часу залишалася секретною. Частково про її зміст стало відомо ще до публікації: зокрема, повідомлялося, що слідчі використовували для залякування ув"язнених електричний дриль і пістолет. Крім того, в доповіді йдеться про використання тортур водою.

Також в понеділок стало відомо про призначення відповідального за розслідування законності методів ЦРУ на допитах. Згідно з рішенням генерального прокурора США Еріка Холдера, ним став один з його помічників Джон Дерем, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі ЦРУ погрожували зґвалтувати всіх рідних жінок члена "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути