середа, 05 жовтня 2011 12:39

Скульптор з Полтавщини обігнав коня
9

Фото: Фото з блогу Валентина Василенка

Скульптор із міста Комсомольськ Полтавської області 56-річний Олег Рябо влаштував публічні перегони з конем. У спритності митець змагався з кобилою Росинкою. Кінь і людина взяли участь у трьох забігах: одному на 50 та двох на 200 метрів. На 50-метрівці скульптор перегнав тварину. Тепер кинув виклик Росинці у перегонах на відстань у 10 кілометрів. Змагання відбудеться 30 жовтня.

"Наше населення з кожним роком все чахне і чахне, в школах діти частіше беруть звільнення від фізкультури. Є дефіцит робочих професій, які потрібні на заводах. Для такої праці треба гарне здоров'я, витривалість, - ділиться Олег Рябо. - Також ми повинні з любов'ю ставитися до тварин. Зараз депутати хочуть відмінити для них анестезію. Наша влада не може боротися з наркоманією. Вони вирішили йти легшим шляхом, підставляють братів наших менших. Тому цю акцію я організував з метою пропаганди здорового способу життя, захисту навколишнього середовища та гуманного ставлення до тварин".

Готувався скульптор-спортсмен до змагання три тижні. На тренуваннях змінив довгі дистанції на короткі, зменшив відстань, але збільшив інтенсивність.

"Я навіть потягнув стопу. Останні тижні перед тренуванням робив собі укол. Також вже треба вдягатися, бо холодно, а зайвий одяг гальмує рухи, - ділиться митець. - Та й взагалі, три тижні дуже мало на підготовку, я хотів би мати кілька місяців. Тоді б вийшов на пік тієї спортивної форми, яка потрібна для змагання з конем".

Суперницю Росинку Олег вибрав з 9 коней у місцевому клубі.

"Росинкою можна управляти. З іншими конями було б небезпечно бігти. Ще вона швидкісна, з нею цікаво змагатися. Вона робить один крок, а мені в цей час треба зробити п'ять", - каже Олег.

Наступного разу спортсмен змінить тактику змагання. Він хоче обдурити коняку.

"Через декілька тижнів ми з Росинкою бігтимемо 10 кілометрів. Для цього я вибрав піщану трасу з глибокими ровами. Це мій хитрий крок. Там коняка не зможе швидко бігти, бо копита провалюватимуться в пісок. Мені в кросівках буде легше. Я запрошую в Комсомольськ всіх бажаючих позмагатися з конем", - ділиться хитрощами спортсмен.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Олег Рябо створив еротичні портрети Тимошенко, Богатирьової та Герман

Скульптор розповів про свої творчі плани.

"Наступного року в жовтні відкриватиму персональну виставку в стилі класичного сюрреалізму. Деякі роботи вже почав робити. В планах створити скульптуру Віктора Януковича, який триматиме на повідку собаку з головою Ангели Меркель, композиція називається "Вірний друг". Це символізує те, що Україні потрібно орієнтуватися на дружбу з Німеччиною. Може не дуже гарно зображувати Ангелу Меркель в такому вигляді, але це моє особисте творче бачення", - говорить Олег Рябо.

Рябо відомий тим, що рік тому створив еротичні скульптури колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, радника Президента Ганни Герман та секретаря Ради нацбезпеки Раїси Богатирьової.

У 2009 році Олег Рябо подолав велосипедом відстань 10 170 км. Доїхав до Комсомольська-на-Амурі в Хабаровському краї Росії. Зі свого міста Рябо вирушив 25 травня, а додому повернувся 13 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор з Полтавщини обігнав коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути