Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 14:34

Школяр прийшов в поліцію з відрубаною головою матері

Японські поліцейські міста Айдзувакаматсу, що за 200 кілометрів на північ від Токіо, повідомили, що вони заарештували 17-річного підлітка, учня місцевої середньої школи, після того, як хлопчик прийшов у відділення поліції з відрубаною головою жінки в сумці, а в квартирі, де він жив, було виявлено обезголовлене тіло його матері.

Як розповів хлопчик на допиті, він убив свою матір в понеділок увечері, поки вона спала. Хлопчик з недавніх пір перестав відвідувати школу і відвідував психіатра.

У вівторок загиблій жінці мало виповнитись 47 років. Як виявилось, підліток з своїм молодшим братом жив в квартирі, де відбулося вбивство. Сім"я проживала окремо, а дітей поселили в квартирі, щоб їм було зручно відвідувати школу. За словами сусідів, мати часто приїжджала до дітей у вихідні і прала їхній одяг.

У Японії останнім часом зафіксований спалах важких злочинів, що здійснюються дітьми. Так, в 1997 році країну шокувало страшне вбивство. 14-річний школяр вбив 11-річного хлопчика, обезголовив його і кинув голову поряд з шкільними ворітьми. Після цього вбивства влада переглянула законодавство, зменшивши вік, в якому підлітків можна засудити до тюремного ув"язнення, з 16 до 14 років.

У 2004 році 11-річна школярка вбила однокласницю, завдавши їй удару ножем в шию. За рік до цього 12-річний хлопчик вбив 4-річного малюка, зіштовхнквши його з даху багатоповерхового гаража.

Минулого місяця Нижня палата парламенту Японії проголосувала за зниження фактично до 11 років віку, після досягнення якого малолітні злочинці можуть направлятись в місця позбавлення волі, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Школяр прийшов в поліцію з відрубаною головою матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути