Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 15:51

Склали список найгірших українських роботодавців

Склали список найгірших українських роботодавців

Національний форум профспілок України (НФПУ) склав "чорний список" підприємств, де порушуються соціальні права працівників.

Про це заявив керівник Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук. Він наголосив, що на сьогодні "найгіршим роботодавцем в Україні є держава".

На підприємствах державної форми власності "спостерігається найбільша заборгованість із зарплат, масові звільнення та примусові відпустки". Він заявляє, що в Україні сьогодні немає жодного олігарха, який би не потрапив у "чорний список" підприємств, де порушуються соціальні права працівників.

Якібчук повідомив, що протягом квітня НФПУ проводив опитування серед профспілкових активістів та працівників найбільших підприємств країни щодо ситуації з дотриманням соціальних прав працівників.

Він зазначив, що за результатами цього опитування складено "чорний список", куди ввійшли понад 300 підприємств, де "зафіксовані кричущі факти порушень". На прес-конференції був наданий список із 12 підприємств. Там на першому місці – комунальне підприємство "Київпастранс" (м.Київ) (генеральний директор М.Ламбуцький).

На другому місці підприємство "Львівський автобусний завод" (м.Львів). Його генеральний директор С.Челяпін зараз у львівському СІЗО. Заборгованість станом на 1 березня там становить понад 6 мільйонів гривень.

На третьому місці в списку ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод", де "власником є Таріел Васадзе. На цьому підприємстві в січні-лютому поточного року звільнено 600 працівників, деякі підрозділи перейшли на скорочений графік роботи, а "на заводі були випадки незаконних звільнень".

Крім того до "чорного списку" ввійшли такі підприємства: "Шосткінський казенний завод "Зірка", ВАТ "Полтавський тепловозоремонтний завод", ДП "Чоразморшлях" (м.Одеса), Олександрійська філія ЗАТ "Енерговугілля", ДП завод "Генератор" (м.Київ),ВАТ "Севморзавод" (м.Севастополь), ЗАТ "Завод "Дніпропрес" (м.Дніпропетровськ),ВАТ "Точмаш" (м.Донецьк), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (м.Алчевськ).

Якібчук наголосив, що під час опитування і складення списку не зверталась увага, до яких політичних сил мають відношення власники та керівники підприємств.

УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Склали список найгірших українських роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути