Ексклюзиви
середа, 13 березня 2024 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Сказали, коли Україна отримає закуплені за чеською ініціативою боєприпаси

Сказали, коли Україна отримає закуплені за чеською ініціативою боєприпаси
Боєприпаси, закуплені в країнах, які не є членами ЄС, в рамках чеської ініціативи, можуть прибути в Україну вже в червні. Фото: eastnews.ua

Боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою в країнах, які не є членами ЄС, можуть надійти в Україну в червні.

Про це заявив радник прем'єра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр, передає Euractive. Водночас він відмовився розкрити, з яких країн надійдуть боєприпаси.

"Обіцяні гроші мають надійти, а контракти повинні бути укладені. Коли контракт буде укладено, знадобиться кілька тижнів, щоб доставити боєприпаси в Україну. Починаючи з червня, поставки можуть початися. Ініціатива шукає боєприпаси по всьому світу, де б вони не були доступні за розумною ціною і належної якості", - сказав Пояр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія може організувати для України ще 200 тис. боєприпасів

Росія спробує зірвати постачання боєприпасів в Україну, очікують координатори ініціативи. Тому всі інші подробиці намагаються тримати в таємниці.

"На сьогодні понад 15 країн взяли на себе зобов'язання фінансувати закупівлю боєприпасів. Серед них Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські члени НАТО, такі як Канада", - пише видання.

Чеська Республіка визначає наявні боєприпаси по всьому світу, а інші країни надають необхідне фінансування. Чехія координує доставку боєприпасів в Україну.

Закуплені в третіх країнах світу 800 тис. артснарядів, можуть бути поставлені Україні впродовж кількох тижнів. Про це повідомив колишній генерал НАТО, а нині президент Чехії Петр Павел. Таким чином, чеський лідер зробив те, що не зміг реалізувати Європейський Союз, країни якого поставили лише частину від обіцяного мільйона артилерійських снарядів.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, коли Україна отримає закуплені за чеською ініціативою боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути