Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2020 02:44

Шкарлет "забув" інтерв'ю, де співав дифірамби Януковичу

Шкарлет "забув" інтерв'ю, де співав дифірамби Януковичу
Сергій Шкарлет мав гарні стосунки з міністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником. Фото: Пресслужба МОН

Призначений виконувачем обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що балотуватися від "Партії регіонів" його змусили. А відмовитися він не міг. Тому що боявся за колектив Чернігівського політеху, ректором якого він був.

"Реально не міг (відмовитися -ред.). Поясню, чому. Університет — державна установа. Я не хотів ризикувати — якщо в цій політичній частині ти відмовляєшся від чогось, значить, завтра страждати буде, можливо, весь колектив", — сказав Шкарлет в інтерв'ю "LB.ua".

Також новий очільник МОН відхрестився від слів в його інтерв'ю, де він каже, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року і "повністю поділяє погляди і принципи "Партії регіонів".

"Для мене це дуже дивне інтерв'ю. Повірте, я цього інтерв'ю реально не читав. І точно такого не міг сказати… Я такої фрази не говорив… Я не давав це інтерв'ю. Можливо, там є питання, які мені ставили, але цей абзац я взагалі не пам'ятаю", — стверджує Шкарлет.

Правдивість своєї позиції він доводить тим, що у 2004 році ще очолював приватний університет, а у 2007-2009 роках "дуже плідно співпрацював з Миколою Томенком по цілій низці проектів".

"Скажіть мені, яка стиковка може бути з "Партією регіонів?", — наголошує очільник МОН.

Також Шкарлет заперечив, що мав тісні стосунки з міністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет відповів на звинувачення у плагіаті

Крім цього, він заперечив, що вступав до "Блоку Петра Порошенка". А балотувався від БПП, бо хотів "продовжити каденцію" депутата облради.

"А тепер давайте оцінимо ситуацію. Петра Порошенка у 2015 році обрали 54% виборців, на той час він був найбільш рейтинговий політик. Були великі сподівання, в мене так само. Я тоді в ті 54% теж входив, підтримав", — пояснив свою прихильність до партії екс-президента Шкарлет.

На запитання, чи завжди він обирає команду найбільш рейтингового політика, очільник МОН відповів: "Це неправда. Я не вибирав, це мене вибирали".

25 червня уряд призначив 47-річного Сергія Шкарлета виконувачем обов'язків міністра освіти і науки.

Після цього близько сотні людей під Кабміном влаштували акцію протесту. Більшість - представники студентських організацій.

Учасники акції "СтопШкарлет" заявляють, що прийшли з єдиною вимогою до уряду - зняти Шкарлета з посади. Вони вигукували: "Шкарлета геть!", "Шкарлет нам не міністр!", "Шкарлет – чорт" та "Шкарлет – геть!".

Зараз ви читаєте новину «Шкарлет "забув" інтерв'ю, де співав дифірамби Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути