Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2018 17:32

Скандал в Укрзалізниці: чому сталася трагедія у потязі Київ-Рахів

Автор: epravda.com.ua
  На постраждалу жінку впала верхня полка з іншою пасажиркою.
На постраждалу жінку впала верхня полка з іншою пасажиркою.

Вночі 22 грудня у потязі Київ-Рахів на пасажирку 58-річну Надію Полякову обвалилася верхня полиця з іншою жінкою. Від удару в Полякової розтрощило тазові кістки.

"Полкa булa нa мені, і жінкa скочувaлaся вниз. Я лежaлa нa прaвій стороні, обірвaлaся чaстинa полки - добре, що не вся, інaкше впaлa б мені нa голову. Я не моглa рухaтися", — каже постраждала.

Жінка вже витратила більш як 136 тис. грн на апарат для скріплення кісток. Так лікуватиметься місяць. Потім їй мають зробити повторну операцію.

Страхова компанія виплатить жінці суму із розрахунку 204 грн за кожен день лікарняного.

В Укрзалізниці постраждалій не запропонували допомогу. Крім того, там стверджують, що полка була справною та обірвалася "через необережність пасажира".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця "взялася" оновлювати приміські електрички

Нещасний випадок міг статися тому, що за передбачені на ремонт потягів гроші Укрзалізниця оновила їх лише частково. Про це каже Володимир Шульмейстер, директор програми "Інфраструктура" Українського інституту майбутнього.

"Відповідальні мають бути. Людина, яка платила за послугу, не платила за те, що на неї впаде зверху полиця та зламає їй таз. Треба брати юристів сильних із сторони постраждалої та судити організацію. Якщо надані послуги невідповідної якості, то за це мають нести відповідальність ті, хто їх надає. На жаль, Укрзалізниця цьогоріч тільки 50 відсотків запланованих інвестицій направила реально на інвестиції. Навіть ті фонди, які планувалися на оновлення рухомого складу, використали частково. З якої причини? Я вважаю, що низька якість управління всередині Укрзалізниці та відсутність відповідальності. Вони намагаються відповідальність за інцидент перевісити на пасажира — це теж показує, що в Укрзалізниці поки що не готові брати на себе відповідальність".

У неділю, 30 вересня, начальник поїзда сполученням Ковель-Москва на ходу випхала пасажира з потяга. Через несправність техніки на залізничній станції Кривин касир не змогла роздрукувати замовлені через інтернет електронні білети. Пізніше провідницю і начальника потягу звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Скандал в Укрзалізниці: чому сталася трагедія у потязі Київ-Рахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути