субота, 16 травня 2009 16:49

Сирія готова відновити мирні переговори з Ізраїлем

Сирія готова відновити мирні переговори з Ізраїлем
Президент Сирії Башар Асад заявив про своє бажання відновити мирні переговори з Ізраїлем, проте темою переговорів повинно стати тільки повернення Сирії Голанських висот. Разом з тим він сказав, що не вірить в те, що Ізраїль є серйозним партнером по переговорах. "Сирія хоче миру і хоче повернення окупованих територій, і якщо в цьому питанні є розуміння і якщо є партнер по переговорах, ми готові почати їх", - заявив Асад.

Разом з тим прем"єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху не вважає за можливе повернення Сирії Голанських висот. Такої ж позиції дотримується і новий міністр закордонних справ країни Авігдор Ліберман, який неодноразово заявляв, що у будь-який момент готовий почати мирні переговори з Сирією, проте не згоден на попередні умови з сірійського боку. За словами ізраїльського міністра, така постановка питання для Ізраїлю неприйнятна. "Вони говорять, спочатку поверніться до позицій 1967 р. і віддайте Голани, але якщо ми погодимося на це, про що залишиться вести переговори?", - сказав міністр.

Сирія наполягає на поверненні їй Голанських висот, зайнятих Ізраїлем ще в 1967 р. Минулого року Сирія та Ізраїль провели декілька раундів непрямих переговорів за посередництва Туреччини, проте вони були перервані після того, як в Ізраїлі були скликані дострокові парламентські вибори. Недавно Дамаск заявив, що готовий відновити непрямий діалог з новим ізраїльським урядом, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Сирія готова відновити мирні переговори з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути