понеділок, 20 березня 2023 08:29

Синоптикиня здивувала прогнозом до кінця місяця

Синоптикиня здивувала прогнозом до кінця місяця
Відбувається глобальна перебудова синоптичних процесів із зимових на весняні. Фото: pixabay.com

В Україні останніми тижнями кардинально змінюється погода.

Скоро повсюди переважатиме плюсова температура. Водночас вночі практично по всій території країни стабільний "мінус", розказала в ефірі національного телемарафону синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає Gazeta.ua.

"Такі динамічні зміни синоптичних процесів і є прямою характеристикою березня. Перехідного місяця. Щойно завершилася календарна зима, розпочинається календарна весна. Відповідно маємо такі динамічні зміни синоптичних ситуацій. Днями на Київщині було яскраве проходження вторинного атмосферного фронту, коли було яскраве сонце, потім на кілька хвилин налетів сніговий заряд", – ідеться у повідомленні.

Такі погодні умови характеризують весняну погоду: мінливу, динамічну, із поривами вітру. Відбувається глобальна перебудова синоптичних процесів із зимових на весняні, пояснила Птуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на початок тижня

"Поки що не розслабляємося, бо зараз залишається протистояння між зимою і весною. Протягом найближчих кількох днів ймовірні опади змішаної фази саме у західних областях. Надалі фронт відходить. А тому вже у другій декаді березня погода буде переважно без опадів. Активних атмосферних циклонів та фронтів до двадцятих чисел не очікуєься. Тенденція наближається до того, що скоро буде переважати плюсова температура", – сказала вона.

Метеорологічна весна характеризується середньою добовою температурою кілька днів поспіль вище 0°С. Безпосередньо для кожної метеорологічної станції мають бути зафіксовані ці показники.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «Синоптикиня здивувала прогнозом до кінця місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути