четвер, 04 січня 2018 17:02

Синоптик розповів про особливість глобального потепління в Україні

Синоптик розповів про особливість глобального потепління в Україні
В Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, розпочалося відчутне зростання річної температури повітря. Фото: Вголос

На території України середньорічна температура підвищується швидше, ніж в цілому в середньому по території земної кулі.

Про це розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Щодо України, то тут глобальні та регіональні тенденції майже близькі, хоча на території України середньорічна температура підвищується навіть швидше, ніж в цілому в середньому по земній кулі", – сказав він.

В Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, розпочалося відчутне зростання річної температури повітря. При цьому на фоні глобального потепління бувають і винятки, на кшталт аномальних холодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли в Україну прийдуть морози

"Наприклад, рекордне значення мінусової температури, хоча більшість рекордів, яка встановлюється протягом останніх 20 років, пов'язана з літньою температурою повітря, коли практично на всій території України вона вже сягнула +40°С... +42°С", – додав синоптик.

Він наголосив, що урагани, страшні снігопади, паводки, дуже сильні зливи, тривалі дощі, вписуються в теорію глобального потепління, тому що на цьому фоні розбалансовується кліматична система, стає не такою стійкою, і все частіше з'являються такі крайні, аномальні прояви погодних умов.

На Різдвяні свята в східній і західних частинах України можливі хуртовини. Різкі перепади температури прогнозують із 5–7 січня в центральній і північній Україні. Мокрий сніг можливий на півдні. Люті морози очікують після 19 січня, вночі до -20°C. Тоді ж країну накриють снігопади. Наприкінці місяця погода стабілізується. Триматиметься -6°С... -8°C.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик розповів про особливість глобального потепління в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути