Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 11:27

Син міністра безпеки Великої Британії заарештований із кокаїном

Син міністра безпеки Великої Британії заарештований із кокаїном
У Великій Британії поліція заарештувала сина міністра національної безпеки лорда Уеста, якого викрили в придбанні кокаїну.

Скандальний арешт молодої людини підриває репутацію не тільки самого міністра безпеки адмірала лорда Уеста, але також кидає тінь на прем"єр-міністра Гордона Брауна, пише газета The Telegraph.

Арешт міністерського нащадка стався 6 січня, як повідомило джерело газети. Тоді до підхмеленого 25-річного Алекса Уеста в нічному клубі в Хекні (східна частина Лондона) підійшов наркодилер, який запропонував хлопцю угоду.

Для купівлі кокаїну Уест разом з торговцем вийшли назовні й підійшли до банкомату. Проте пара потрапила у поле зору камер зовнішнього спостереження і поліцейських. У результаті обох чоловіків було заарештовано.

Скандальний арешт підриває репутацію прем"єра Британії


Надалі Уеста звільнили під заставу без висунення звинувачень. Як водиться в таких випадках, в поліції міністерський нащадок заперечував свою провину, стверджуючи, що кокаїн йому підкинули.

В середу ввечері від друзів лорда Уеста стало відомо, що міністр "був роззлючений", коли до нього дійшли відомості про те, що трапилося. Втім він вважав за краще обмежитися стандартним коментарем. "Наркотики заборонені й руйнують наше життя", - сказав Уест-старший.

Лорд Уест увійшов до уряду Гордона Брауна, що прозваний "кабінетом найталановитіших", в червні 2007 року. Йому дістався портфель міністра національної безпеки і боротьби з терористичною загрозою. Тепер Уест опинився в украй ніяковому становищі, оскільки за службовим обов"язком вимушений, зокрема, контролювати роботу поліцейського відомства.

Сам винуватець скандалу відмовився в середу коментувати подію. В останні місяці Уест-молодший працював журналістом в кількох газетах на Фліт-стріт.

Спочатку призначення "морського лорда" Уеста на посаду міністра національної безпеки сприймалося суспільством зі схваленням, пише видання. Він мав життєвий досвід, але при цьому не входив до кола політиків. Проте пізніше саме недолік політичного нюху підвів Уеста.

В інтерв"ю на четвертому каналі радіо міністр заявив, що необхідно збільшити термін затримання для підозрюваних у тероризмі (зараз він складає 28 днів). Відразу після цього Уеста викликали "на килим" на Даунінг-стріт, де Гордон Браун відчитав свого підлеглого за військову прямоту і спробу привнести в суспільство казармові порядки.

Славне бойове минуле Уеста лише додає незручності події. Міністр був нагороджений Хрестом за відмінну службу, коли під час конфлікту з Аргентиною через Фолклендські острови узяв на себе командування крейсером Ardent. Лише втративши всяку надію врятувати судно, і разом із загибеллю 22 членів команди Уест покинув корабель.


У 2002 році Уест став командуючим британського флоту і залишався на службі до 2006 року. У країні його вважають справжнім героєм, і Браун, призначивши його міністром, зробив правильний вибір.



За матеріалами NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Син міністра безпеки Великої Британії заарештований із кокаїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути