Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 10:06

Шведські військові захопили сомалійських піратів

Корабель ВМС Швеції "Мальме", що патрулює води Аденської затоки, взяв у полон сімох піратів Сомалі, які намагалися захопити грецьке торгове судно "Антоніс".

Інцидент стався в ніч на вівторок, 26 травня. Корвет "Мальме" отримав сигнал SOS з грецького судна, яке атакували пірати. Злочинці використали ручні протитанкові гранатомети.

Коли "Мальме" прибув на місце, пірати намагалися узяти грецьке судно на абордаж. На корветі відкрили стрілянину в повітря з великокаліберних кулеметів, щоб відлякати нападників, крім того, були задіяні снайпери.

Одночасно команда спецназу висадилася з корвета і захопила рибальський човен піратів. У піратів вилучили два пістолети, навігатор GPS і абордажні драбини.

"Мальме" доставить піратів на французьку військову базу в Джібуті, де командування європейської операції "Аталанта", направленої проти піратства в Аденській затоці, вирішить їхню подальшу долю.

В рамках операції ЄС "Аталанта" Аденську затоку з 15 травня патрулюють три корвети ВМС Швеції, на борту яких знаходяться 152 людини.

Нагадаємо, два місяці тому екіпаж одного з німецьких військовіх фрегатів захопив дев'ятьох піратів, які напали на вантажне судно в Аденській затоці.

Нещодавно британські пенсіонери на круїзному лайнері захистили своє судно від озброєних вогнепальною зброєю сомалійців. Пасажири закидали нападників шезлонгами і столами.

Фото Reuters

За матеріалами: Lenta.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шведські військові захопили сомалійських піратів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути