вівторок, 11 травня 2010 19:01

Серед затриманих у Польщі нелегалів переважають українці

Серед затриманих у Польщі нелегалів переважають українці

Громадяни України лідирують серед затриманих на польському кордоні нелегальних мігрантів, відзначають у прикордонному відомстві Польщі.

"За спробу незаконно перетнути польський кордон 2009 року було затримано 308 українців", - повідомив директор управління у справах іноземців Головної комендатури прикордонної служби Польщі Анджей Пілешкевіч на зустрічі з українськими, російськими, білоруськими та молдавськими журналістами у вівторок у Варшаві.

За його словами на другому місці за затриманими нелегальними мігрантами громадяни Російської Федерації - 48 осіб, Молдови - 15 і Білорусії - 6.

Представник прикордонного відомства Польщі зазначив, що шляхи нелегальної міграції не змінюються вже кілька років - це традиційно східний напрямок. Зокрема, за його словами, дуже багато останніми роками спроб незаконно потрапити до Польщі у жителів країн Кавказького регіону і Південно-Східної Азії.

Пілешкевіч також поінформував, що минулого року Польща депортувала в Україну 63 нелегальних мігранта, до В'єтнаму - 57, у РФ - 43.

Найбільше громадян України і серед депортованих до Польщі з інших країн за угодою про реадмісію. Лише в першому півріччі 2009 року у Польщу було відправлено 89 українців.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Серед затриманих у Польщі нелегалів переважають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути