четвер, 01 серпня 2013 02:25

Серед захисників сім'ї Павличенків футбольних фанатів не більше 40% - організатор

Серед захисників сім'ї Павличенків футбольних фанатів не більше 40% - організатор
Фото: newzz.in.ua

Справа Павличенків і боротьба ультрас "Динамо" має велике символічне значення. Феномен акцій полягає ще і в тому, що їх організація йшла "знизу" і тільки потім до неї почали підключатися політики.

Серед учасників - вже давно не лише фанати. "Жахливі вироки для батька і сина обурили людей, які не мають відношення до фанатському середовищі, але стежать за ситуацією", - розповів Артем Худолеїв.

Суспільство радикалізується. Основна кількість активістів зараз - аполітична молодь від 15 до 30 років. Але все частіше на акції, за словами організаторів, приходять не лише школярі та студенти, а й "жінки в роках".

Якщо говорити про процентне взаємовідносини, то, за підрахунками організаторів, в дні судових засідань люди з НЕ фанатської середовища на акціях складають близько 10%, на масштабних маршах - їх кількість доходить до 40%.

Нагадаємо, 21 березня 2011 року в під'їзді власного будинку був убитий суддя Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова. Правоохоронці спрацювали швидко - вже через два дні в якості підозрюваних були арештовані киянин Дмитро Павличенко та його син Сергій. 2 жовтня 2012 Голосіївський районний суд виніс обвинувальний вирок: Дмитро Павличенко отримав довічне ув'язнення, а його син - 13 років в'язниці.

1 серпня Апеляційний суд перейде до заключної стадії розгляду скарги батька і сина Павличенко на вирок. Дебати і останнє слово Павліченко планують "заслухати" в один день.

Зараз ви читаєте новину «Серед захисників сім'ї Павличенків футбольних фанатів не більше 40% - організатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути