вівторок, 22 липня 2008 16:32

Сербські радикали жалкують про арешт Караджіча

Радован Караджіч не є військовим злочинцем, а його єдине нещастя в тому, що він серб, вважає заступник голови наймасовішої партії країни Сербської радикальної партії Томіслав Ніколіч.

"Це важкий день в історії Сербії, тому що було затримано Радована Караджіча, який заслужено став міфом і легендою сербського народу", - заявив Ніколіч у вівторок журналістам в Бєлграді.

Про те, що Караджіч, обвинувачений у військових злочинах в роки війни в Боснії та Герцеговині в 1992-1995 роках, затриманий в понеділок пізно увечері, повідомила Рада з національної безпеки Сербії.

У вівторок була обнародувана перша фотографія утікача, який ховався під ім"ям Драган Дабіч. Ймовірно, в найближчі декілька днів Бєлград видасть його Гаагському трибуналу, де зараз знаходиться голова Сербської радикальної партії ВоїславШешель.

За словами заступника представника сербських радикалів, Караджіч жертвував собою заради свого народу в Республіці Сербській, а їм "пожертвувала Сербія та режим Бориса Тадіча". Ніколіч зазначив, що його партія зробить все можливе, щоб до кінця року "повалити правлячий режим" проєвропейськи орієнтованих демократів.

Він також повідомив, що, за його даними, Караджіча було затримано не в понеділок, як свідчить офіційна версія, а в минулу п"ятницю. Про це заявив на першому допиті минулої ночі й сам затриманий, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сербські радикали жалкують про арешт Караджіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути