четвер, 31 січня 2008 19:38

Сербська газета знайшла для вдови і сина Мілошевіча притулок в Росії

Вдова покійного президента Сербії Слободана Мілошевіча Мірьяна Маркович і його син Марко отримали притулок в Росії. Про це пише в четвер сербська газета Blic, посилаючись на власне ексклюзивне джерело.

Журналісти Blic уточнили, що рішення про надання притулку членам сім"ї колишнього президента Сербії, що знаходяться в міжнародному розшуку, було прийняте ще до новорічних свят. Офіційні російські власті поки не підтвердили, але і не спростували інформацію сербської газети.

Мірьяна Маркович покинула територію Сербії навесні 2003 року, а Марко Мілошевіч - восени 2000 року. По запиту сербських властей Інтерполом був виданий міжнародний ордер на арешт і видачу членів сім"ї колишнього президента країни. З моменту від"їзду з Сербії вдова і син Слободана Мілошевіча неодноразово бували в центрі уваги преси. У бесідах з журналістами вони не приховували, що знаходяться на території РФ.

Марко Мілошевіч підозрюється в причетності до вбивства трьох активістів опозиційного руху "Відсіч", яке відбулося в родовому гнізді Мілошевічей - місті Пожаревац в травні 2000 року. У випадку, якщо син екс-президента Сербії буде затриманий і виданий сербським властям, йому загрожує восьмилітнє тюремне ув"язнення.

Вдова Слободана Мілошевіча проходить у справі про викрадання і вбивство колишнього сербського президента Івана Стамболіча. Крім того, її підозрюють в зловживанні службовими повноваженнями в роки президентства Мілошевіча і контрабанді.

Нагадаємо, що Слободан Мілошевіч помер у в"язниці Гаагського трибуналу 11 березня 2006 року. Його брат Борислав, колишній посол Югославії в Росії, легально проживає на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «Сербська газета знайшла для вдови і сина Мілошевіча притулок в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути