Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 15:42

Сенцов закликав українців підтримати адвокатку у справах Майдану, яка оголосила голодування

Сенцов закликав українців підтримати адвокатку у справах Майдану, яка оголосила голодування
"Українці мають підтримати оголошене нею голодування", - вважає Олег Сенцов Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Адвокату сімей Небесної сотні Євгенії Закревській не байдужа доля розслідування "справи Майдану". Українці мають підтримати оголошене нею голодування.

Колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов висловив цю позицію у Facebook.

"Це не жест і не хайп, це позиція небайдужої людини. І ми усі маємо її підтримати - не у відмові від їжі, а у цій вимозі, щоб президент, уряд та парламент нас почули", - написав він.

Сенцов розповів, що Закревська є адвокатом і в його справі. Він їй довіряє. Він розпитував Закревську про розслідування "справи Майдану", зокрема про те, чи немає зволікання і спроб її "злити". Євгенія запевнила, що це не так, а слідство таке тривале, тому що обставини подій дуже складні і у них брало участь багато людей.

Проблемою і причиною голодування є те, що у розпал суду справу передають від Генпрокуратури до Держбюро розслідувань, де немає фахівців, готових далі вести цю складну справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: адвокатка оголосила голодування

"І ось учора трапилось те, про що попереджала не тільки Закревська, але і інші: час закінчився – справу передали у ДБР. Поправка, яка б врегулювала це питання, так і не була прийнята. І Женя запустила новий годинник – оголосила голодування", - констатував Сенцов.

Адвокат родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська в ефірі одного з телеканалів оголосила голодування, вимагаючи прийняття Верховною Радою поправки до закону про ДБР, яка дозволить перевести до бюро слідчих Генпрокуратури, що займалися б "справами Майдану". Закревська заявила, що не прийматиме їжу доти, доки у ДБР не буде створено такого управління. Розслідуванням "справ Майдану" займалося управління спецрозслідувань ГПУ, яке очолював прокурор Сергій Горбатюк. Але з 20 листопада прокуратура втратила повноваження на розслідування кримінальних проваджень, і управління Горбатюка було розформоване. 15 листопада Верховна Рада почала розглядати законопроєкт №2116 про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності ДБР, але не встигла розглянути всі правки.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов закликав українців підтримати адвокатку у справах Майдану, яка оголосила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути