четвер, 23 травня 2013 14:13

Сім'я, Бог, гроші та дружба – у Києві говорили про дитячі цінності
10

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Майже 80% українців вважають, що головною їхньою цінністю є сім'я, а найболючішими проблемами назвали пиятику, наркотики, хабарництво та аморальне телебачення.

Про такі дані дослідження повідомили під час круглого столу, на якому представники освіти, дитячі психологи та духовенство говорили про важливість формування дитячих цінностей для майбутнього України.

Зустріч було проведено у рамках конференції "Відмінності і Повага" з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету.

"Громадянське суспільство – це, у першу чергу, високий рівень інтелектуального розвитку людей, – говорить організатор проекту Катерина Клюзко. – Ми провели чимало зустрічей із дітьми, де говорили не про успішність і лідерство, а про найважливіше – цінності. Після тренінгів діти прийшли до висновку, що найпріоритетнішим у житті є сім'я, Бог, дружба, витривалість тощо".

Згідно з опитуваннями, що проводили організатори, 80% українців вважають, що головною цінністю є сім'я, а найболючішими проблемами є пиятика, наркотики, хабарництво та аморальне телебачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До двох років читають короткі казки

"Не треба забувати і про гроші, адже це також важливо. Потрібно розуміти, що існує ієрархія цінностей – матеріальні, інтелектуальні та духовні. Адже фінансова спроможність дозволяє нам розвивати інтелектуальні потреби", – зазначив отець Войчех Сурувка, директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського.

На зустрічі були присутні студенти з київських вишів, які разом із лекторами обговорювали проблеми становлення ціннісних орієнтирів у дітей та молоді. Їх цікавили питання, зокрема, важливості християнських цінностей у сучасному світі та можливість впливу на формування дитячих потреб.

"Найважливіше для дитини – щоб її прийняли з потребами і мріями, а не насаджували матеріалістичне бачення світу. Батьки і вчителі мають бути взірцями для наслідування", – відповіла психолог Тетяна Груша.

По завершенні зустрічі відбувся майстер-клас "Коло цінностей" від Молодіжної ініціативи "Серце у долоньках", на якому учасникам надали практичні поради для роботи з дітьми у сфері формування цінностей.

Зараз ви читаєте новину «Сім'я, Бог, гроші та дружба – у Києві говорили про дитячі цінності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути