четвер, 17 травня 2018 18:36

СБУ розкрила організацію російських шпигунів
4

У Запоріжжі затримали організатора групи
Фото: СБУ
У Запоріжжі затримали організатора групи
У Запоріжжі затримали організатора групи
У Запоріжжі затримали організатора групи

Контррозвідка СБУ викрила на Запоріжжі мережу інформаторів, організовану представниками головного управління генштабу збройних сил РФ.

Організатором групи з шести осіб є мешканець Запорізької області. Його в окупованому Криму у 2015 році завербували представники російських спецслужб. Від своїх кураторів чоловік отримав завдання створити розгалужену мережу інформаторів на території Запорізької області, повідомляє СБУ.

Основним завданням агентів був збір та передача інформації про переміщення військової техніки ЗС України у Донецькому напрямку, перевірка наявності та функціонування блокпостів, розробка та відпрацювання безпечних маршрутів в'їзду на територію Запоріжжя з тимчасово окупованих територій. Спецслужби РФ цікавило розташування об'єктів критичної інфраструктури, військових частин, правоохоронних органів та адміністративних будівель регіону. Зібрану інформацію агенти передавали своїм кураторам мобільними телефонами та через інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба безпеки розкрила агітаторів сепаратистів

Оперативники затримали організатора мережі за місцем проживання. У нього вилучили телефони, комп'ютерну техніку з доказами контактів з російськими кураторами, плани-схеми розташування військових частин та будівель правоохоронних органів, гранату РГД-5, набої калібру 5,45 та 9 мм, російську символіку та велику кількість військового спорядження.

Відкрито кримінальне провадження. Стосовно інших учасників буде прийнято окреме процесуальне рішення. Тривають слідчо-оперативні дії.

СБУ викрила групу українців, які через соцмережі вербували людей для проросійських провокацій в Україні. Їх планували проводити на травневі свята. До злочинної групи входили 2 киян і 3 жителів Одещини. Зловмисники за вказівкою спецслужб Росії керували антиукраїнськими спільнотами у "ВКонтакті" та "Одноклассниках".

Зараз ви читаєте новину «СБУ розкрила організацію російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути