вівторок, 20 серпня 2019 12:25

СБУ розслідує кримінальне провадження щодо каналу "112 Україна" - ЗМІ

СБУ розслідує кримінальне провадження щодо каналу "112 Україна" - ЗМІ
За ситуацією навколо телеканалу стоїть нібито глава Офісу президента Андрій Богдан. Фото: https://censor.net.ua

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо інформаційного телеканалу "112 Україна". Зробили це за заявою його колишнього власника Андрія Подщіпкова, який нещодавно повернувся в Україну, пише "theБабель".

У липні він звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського, назвавши себе єдиним законним власником медіаресурсу. Окрім того, заявив про рейдерське захоплення і закликав притягнути до кримінальної відповідальності Едуарда Каца, Тараса Козака та Олександра Онищенка, який нібито вів перемовини про купівлю каналу від імені Порошенка.

За словами двох джерел видання "theБабель", СБУ порушила кримінальне провадження щодо "112 каналу" за статтею 206 ККУ - протидія законній господарській діяльності.

У рамках слідства СБУ просить також Юрія Луценка порушити клопотання про арешт майна телеканалу. Генпрокурор, як стверджує джерело в його оточенні, відмовляється це робити.

Луценко на питання theБабеля відповів: "Моя позиція - заарештовувати ЗМІ можна тільки у справі про держзраду або загрозу територіальній цілісності. Все інше - неприйнятно для демократії. Цей принцип я сповідував відносно до "1+1", так само дію і тут".

Т.в.о. голови СБУ Іван Баканов коментувати ситуацію відмовився, повідомивши, що це таємниця слідства.

Окрім того, за даними "theБабель", за ситуацією навколо телеканалу стоїть нібито глава Офісу президента Андрій Богдан, який хоче отримати контроль над медіаресурсом і вивести його зі сфери впливу соратника Володимира Путіна Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрада перевірить 5 регіональних каналів із логотипом "112 Україна"

Підщипков виїхав із України, заявивши про тиск зі сторони влади. Телеканал у квітні 2018-го продали Едуарду Кацу, а в грудні того ж року новим власником став Тарас Козак. Обох фігурантів пов'язують із політиком Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розслідує кримінальне провадження щодо каналу "112 Україна" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути