Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 12:54

СБУ перевела підрозділи в усіх регіонах у режим підвищеної готовності

СБУ перевела підрозділи в усіх регіонах у режим підвищеної готовності
Країна змушена протистояти проявам гібридної війни з боку РФ. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України перевіряє всю інформацію, яка може становити загрозу нацбезпеці, а співробітники спецслужб в усіх регіонах країни переведені в режим підвищеної готовності.

Ескалація збройного протистояння з РФ спонукає спецслужби до адекватних заходів протидії, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, пише "Укрінформ".

"Служба безпеки не лише бореться з наслідками проблем, а діє на випередження. Постійно моніторить, аналізує та перевіряє всю інформацію, яка може свідчити про загрози. Ми адаптуємо роботу залежно від актуальних викликів часу. При цьому значна її частина може бути непублічною. Налагоджені системна комунікація і співпраця з колегами по силовому блоку, котрі згідно з законом відповідають кожен за свій напрям. Співробітники СБУ у всіх областях, а не тільки в прикордонних, переведені в режим підвищеної готовності. Посилено контррозвідувальну та оперативно-розшукову складові діяльності. У більшості областей країни СБУ проводить заплановані антитерористичні навчання", - сказав він.

Щодо можливих провокацій на травневі свята Дехтяренко наголосив, що право громадян на мирні зібрання є невіднятною частиною демократії, але мітинги чи акції повинні відбуватися в межах закону та з урахуванням епідситуації у регіонах. Він також зазначив, що країна-агресор проводить інформаційні спецоперації з метою поширення панічних настроїв в українському суспільстві та може спровокувати заворушення.

"Країна змушена протистояти проявам гібридної війни з боку РФ. Це – окремий напрям роботи російських спецслужб. Ми це чудово розуміємо і протидіємо. Не лише під якісь конкретні дати, а системно. Нагадаю, що злочини проти основ національної безпеки України, викриття та розслідування яких є безпосереднім завданням СБУ, є особливо тяжкими", - додав Дехтяренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині вводять особливий режим, СБУ попередила громадян

Служба безпеки України оголосила про проведення масштабних багатоетапних антитерористичних навчань у більшості областей України. Посилену увагу приділять відпрацюванню дій із захисту стратегічно важливих об'єктів та державних кордонів. Навчання проводять, щоб удосконалити міжвідомчу взаємодію з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Зараз ви читаєте новину «СБУ перевела підрозділи в усіх регіонах у режим підвищеної готовності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути