четвер, 10 лютого 2011 13:20

СБУ відпустила чоловіка, який закликав до геноциду нацменшин у Криму

СБУ відпустила чоловіка, який закликав до геноциду нацменшин у Криму

Співробітники Севастопольського управління СБУ затримали місцевого жителя, який розмістив на форумах в Інтернеті десятки повідомлень із закликами до насильницької депортації і фізичного усунення представників національних меншин, які проживають на території Криму.

За інформацією місцевих ЗМІ, висловлювання севастопольця в СБУ розцінили як такі, що потрапляють під дві статті Кримінального кодексу Україні - геноцид і порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Автор закликів до геноциду був затриманий.

Як з'ясувалося, провокаційні заклики в Інтернеті він розміщував з метою залучення уваги користувачів мережі до сайту, де він був модератором.

Співробітники СБУ провели з затриманим профілактичну бесіду про неприпустимість підбурювання до національної ворожнечі, проте порушувати кримінальну справу не стали, оскільки він "повністю розкаявся у своїх необдуманих вчинках".

У той же час "свободівцю" Сергію Білоблоцькому прислали повістку на допит в управління Служби безпеки України. Підстава виклику в СБУ - нібито причетність "свободівця" до вибуху в Макіївці.

"Ми це розцінюємо як спроби політичного тиску на організацію та її членів. Ви зараз можете бачити, що у багатьох областях моїх побратимів викликають на допити. Не дивно, що таке відбувається й у Донецьку", - сказав заступник голови донецької "Свободи" Білоблоцький.

Обком

Зараз ви читаєте новину «СБУ відпустила чоловіка, який закликав до геноциду нацменшин у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути