четвер, 25 липня 2019 19:37

СБУ блокувала незаконну вирубку лісу

СБУ блокувала незаконну вирубку лісу
СБУ викрила незаконну заготівлю та збут лісу. Фото: СБУ

Cпівробітники Служби безпеки України блокували незаконну реалізацію деревини посадовцями лісової охорони Лазещинського лісництва держпідприємства "Ясінянське ЛМГ".

Як зазначається, службовці кількох структурних підрозділів підприємства здійснювали несанкціоновану заготівлю та збут лісоматеріалів у особливо великих розмірах. Ліс зловмисники реалізовували місцевим деревопереробним господарствам. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час санкціонованих слідчих дій на територіях державних підприємств правоохоронці виявили велику кількість круглого лісу та пиломатеріалів без документів про їх походження, а також необліковані засоби деревообробки. Крім того, виявлені чисельні факти порушення трудового законодавства, зокрема відсутність на окремих підприємствах дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та використання праці неоформлених робітників", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тітушки напали на активістів, які виступили проти незаконної вирубки лісу

Зловмисники отримали понад 300 тис. грн прибутку.

"Наразі одному із організаторів протиправної схеми оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи та встановлення інших посадових осіб лісового господарства, причетних до оборудок. Також перевіряється інформація щодо можливого контрабандного переміщення незаконно заготовленої деревини за кордон", - додали у відомстві.

Президент України Володимир Зеленський пригрозив харківським правоохоронцям звільненням через незаконну вирубку лісів у регіоні. Президент з робочою поїздкою відвідав Харківську область. Під керівництвом глави держави відбулася нарада, присвячена питанню боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в області.

Зараз ви читаєте новину «СБУ блокувала незаконну вирубку лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути