Ексклюзиви
пʼятниця, 28 липня 2023 08:36

"Сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві": ворожим пропагандистам розіслали нову методичку

"Сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві": ворожим пропагандистам розіслали нову методичку
Кремль розіслав нову методичку російським пропагандистам для висвітлення річниці хрещення Русі. Фото: lrt.lt

Російським пропагандистам розіслали з Кремля чергову методичку для "правильного" висвітлення 1035 річниці Хрещення Русі.

Пропаганда, зокрема, має розповідати про те, що Хрещення Русі стало "точкою становлення державності" Росії. Про це пише російське видання Meduza, яке ознайомилося з документом.

Пропагандисти також повинні наголошувати, що лише "спільна віра дозволила східнослов'янським племенам стати єдиним народом". У "методичці" вказуються і "противники Росії", які нібито завжди "боролися" із православʼям на території України, Білорусі й Польщі.

"Польські королі насаджували католицизм та уніатство на окупованих споконвічно російських територіях, щоб роздробити народ і підкорити його собі", ‒ йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін бреше про українські втрати на фронті ‒ аналітики пояснили дії диктатора

У Кремлі також наголошують, що офіційний Київ потрібно називати "віровідступницьким режимом", який бореться проти РПЦ в Україні, щоб "знищити духовні зв'язки братніх народів". А росіяни, які напали на Україну та вбивають українців, за версією Кремля, "борються з новим сатанинським режимом".

"Нацистські сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві, де Русь прийняла хрещення. Росія стала на захист православної віри і знищує на фронтах неонацистів, які поклоняються окультним ідеям Гітлера й Бандери", – йдеться у "методичці".

У документі наголошують, що саме президент Володимир Путін "повернув Росії місію захисниці православної віри". За даними джерел видання у Кремлі, Путіна надалі все частіше згадуватимуть у всіх сферах діяльності РФ у рамках підготовки до виборів.

"Це потрібно для виборчих кампаній. Президента пов'язуватимуть із кожною подією, щоб його ім'я завжди звучало", – сказав співрозмовник видання.

28 липня відзначають День української державності. Свято співпадає з Днем хрещення Київської Русі та Днем пам'яті князя Володимира.

Як наголошують в Українському інституті національної пам'яті, свято має нагадувати, що "українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ".

Зараз ви читаєте новину «"Сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві": ворожим пропагандистам розіслали нову методичку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути