четвер, 22 травня 2008 12:44

Літак Тоні Блера ледь не збили через відсутність зв"язку

В середу вранці літак колишнього прем"єр-міністра Великобританії Тоні Блера став причиною повітряної тривоги.

До кордону з Єгиптом були підняті по тривозі два бойові літаки ВВС Цахала, щоб розібратися з неопізнаним пасажирським літаком, що летів з Єгипту до Ізраїлю.

Як повідомляє газета Ma"ariv, диспетчери, виявивши на радарі появу неопізнаного літального засобу, спробували налагодити зв"язок з екіпажем, але той не реагував. Після цього було вирішено вислати на перехоплення два винищувачі, оскільки виникла підозра у ворожих намірах.

Бойові літаки пішли на перехоплення підозрілого літака. Вже вийшовши на ціль, пілоти знову звернулися з попередженням до екіпажа.

Цього разу послідувала відповідь, що на борту знаходиться посередник близькосхідного квартету Тоні Блер, який прямує з офіційною місією до Ізраїлю після конференції в Шарм Эш-Шейху. Серед півтора тисяч учасників цього заходу, названого "Близькосхідним Давосом", було 12 голів держав, у тому числі і президент США Джордж Буш.

В ході розслідування інциденту з"ясувалося, що на літаку Тоні Блера через технічну несправністіь тимчасово був відсутній зв"язок. І ізраїльські диспетчери не отримали повідомлення про майбутній політ екс-прем"єра Великобританії.

Екс-прем"єр міністр Великобританії, що пішов у відставку в червні 2007 року, зараз є посланником "Близькосхідного квартету" (Росія, ЄС, США і ООН) в цьому конфліктному регіоні.

Нагадаємо, що напередодні ізраїльські ЗМІ повідомили про інцидент в небі Єгипту, де літак міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні ледь не зіткнувся з саудівським лайнером. Запобігти катастрофі вдалося лише завдяки пильності диспетчерів, - повідомляє Newsru Israel.
Зараз ви читаєте новину «Літак Тоні Блера ледь не збили через відсутність зв"язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути