пʼятниця, 10 липня 2009 15:48

Саміт G8 закінчився балачками, тому зберуться ще раз

Саміт G8 закінчився балачками, тому зберуться ще раз

Саміт "великої вісімки", що почався в італійській Аквілі в середу, завершився. Після фінального заходу - робочого засідання лідерів G8 і всіх запрошених країн - учасники зустрічі сфотографувалися на пам"ять.

Перед церемонією фотографування лідери "вісімки", а також представники африканських країн, які приєдналися до них в останній день, учасники "Групи п"яти" вшанували хвилиною мовчання пам"ять загиблих від руйнівного землетрусу в Аквілі, який стався 6 квітня.

Передбачається, що перед від"їздом з Аквіли керівники низки країн, зокрема господар саміту прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, президент США Барак Обама і президент Росії Дмитро Медведєв, проведуть прес-конференції.

Це був перший саміт G8 після початку глобальної фінансово-економічної кризи, боротьба з наслідками якого і стала ключовою темою всіх дискусій форуму. У зустрічі взяла участь безпрецедентна кількість учасників, в Аквілу приїхали делегації майже з 30 країн світу.

Саміт був насиченим як за кількістю заходів, так і за тематикою. За підсумками обговорень прийнято понад десяток документів. Зокрема, учасники саміту погодили нові обмеження на викиди вуглекислого газу в атмосферу. Також вони підготували спільний документ, в якому виражається "глибока заклопотаність" у зв"язку з ситуацією в Ірані.

Проте головними новинами форуму стали від"їзд голови КНР Ху Цзіньтао через сутички в Уйгурському автономному окрузі і пропозиція Берлусконі провести ще одну зустріч лідерів "вісімки" цього року в Аквілі. Досі саміти G8 ніколи не проводилися частіше ніж один раз на рік.

Саміт був перенесений в Аквілу після того, як в квітні стався сильний землетрус. До цього передбачалося, що він відбудеться на острові Маддалена. Сейсмічна активність не припинялася і під час самої зустрічі лідерів "великої вісімки".

Так, в середу у момент офіційного відкриття саміту в провінції Аквіла сталися підземні поштовхи силою 2,0 балу за шкалою Ріхтера. Проте безпосередньо в Школі Фінансової гвардії в Коппіто, де жили і працювали світові лідери, коливання земної поверхні не відчувалися.

За матеріалами: РИА "Новости", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Саміт G8 закінчився балачками, тому зберуться ще раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути