понеділок, 20 липня 2009 12:37

Саакашвілі втратив надію повернути Абхазію та Південну Осетію

Саакашвілі втратив надію повернути Абхазію та Південну Осетію
Грузії навряд чи вдасться вступити в НАТО, а також повернути контроль над Абхазією та Південною Осетією найближчим часом. Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі в інтерв"ю газеті The Wall Street Journal, на яку посилається InoРressa.ru. "Це трагічно, - заявив він. - Виходить, що росіяни боролися за праву справу".

До серпневої війни Саакашвілі упевнено говорив про вступ своєї країни в НАТО та ЄС і про неминучу реінтеграцію двох самопроголошених республік, - Південної Осетії і Абхазії до складу Грузії, відзначає газета. Тепер надії Грузії на вступ в НАТО "майже мертві", заявив Саакашвілі.

В понеділок, як очікується, президент Грузії виступить перед парламентом країни. Він повідомить про кроки з додаткового розділу влади і демократизації виборів з метою заспокоєння критиків і відновлення своїх позицій.

У підготовленій промові, частина якої проглянута The Wall Street Journal, Саакашвілі обіцяє призначити нові місцеві вибори, дати більше медіапростору своїм опонентам і запропонувати опозиції місця в урядових органах. Виступ Саакашвілі повинен відбутися всього за декілька днів до візиту віце-президента США Джо Байдена, чий дводенний візит до Грузії повинен початися в середу.

Президент заявив в інтерв"ю, що після "психологічного переосмислення" він усвідомив, що його завдання полягає в модернізації Грузії. Як він говорить, його план полягає в поглибленні демократії і забезпеченні мирної передачі владі, коли він піде з поста в 2013 році.

Виступу передували декілька тижнів вуличних протестів політичної опозиції, що продовжує вимагати відставки президента після поразки у війні з Росією. Критики звинувачують його в посиленні авторитаризму, монополізації державних ЗМІ і використанні поліції для придушення протестів.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі втратив надію повернути Абхазію та Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути