Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 23:24

Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони

Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони
Фото: AFP

Президент Грузії Михайло Саакашвілі ухвалив рішення повністю відмовитися від послуг Державної служби охорони. Як повідомляє "Грузія Online", про це у вівторок, 26 лютого, заявила прес-секретар глави держави Манана Манджгаладзе.

Прес-секретар наголосила, що прийняте рішення ніяк не позначиться на графіку Саакашвілі, який продовжить свої поїздки і зустрічі з населенням.

Манджгаладзе розповіла також, що уряд Грузії пропонував президентові посилити його особисту охорону, якщо він погодиться внести зміни до конституції. "Президент не вважає, що зміни до Конституції якимось чином повинні бути пов'язані з його особистим питанням", - цитує прес-секретаря "Новости-Грузия".

Зміни до конституції, які пропонує внести уряд, передбачають, що президент буде позбавлений права відправляти уряд у відставку без дозволу парламенту, а також що склад уряду, призначений президентом, повинен затверджуватися парламентом. Поправки передбачають також, що у президента буде право на розпуск парламенту в будь-який час (зараз главі держави заборонено розпускати його протягом півроку після виборів і за півроку до закінчення президентських повноважень).

Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони після того, як 26 лютого прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі змінив начальника відомства. На цю посаду був призначений глава служби охорони прем'єра Анзор Чубінідзе.

Служба держохорони перейшла з підпорядкування президента в підпорядкування уряду на початку лютого 2013 року. Парламент прийняв відповідну поправку в рамках обмеження повноважень глави держави.

Повідомлялося, що для охорони Саакашвілі буде створена спеціальна служба.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути