вівторок, 02 жовтня 2007 19:40

З"їзд "Єдиної Росії" затвердив федеральний список партії

Делегати передвиборного з"їзду "Єдиної Росії" затвердили федеральний список партії на майбутніх парламентських виборах. За підсумками таємного голосування 476 делегатів подали бюлетень за запропонований склад списку, три - проти, два - утрималися.

У список, розбитий на 83 регіональних групи, включено 600 кандидатів.

Під номером 1 значиться Володимир Путін, і його кандидатурою вичерпується загальна федеральна частина списку. Московську групу, як і очікувалося, очолюють мер столиці Юрій Лужков, віце-прем"єр Олександр Жуков і кінорежисер Станіслав Говорухін. До першої "трійки" петербурзької частини списку увійшли лідер "Єдиної Росії" Борис Гризлов і губернатор Пітера Валентина Матвієнко, яким готували місця у федеральній "трійці". Ще один кандидат в загальнофедеральну частину списку, Сергій Шойгу, очолив ставропольську групу. Ковзанярка Світлана Журова, яку теж готували на третє місце у федеральній "трійці", увійшла другим номером в список по Ленобласті.

В той же час, відповідно до вказівки Путіна про небажаність присутності в партсписку олігархів, із списку виключений мільярдер Сулейман Керімов, проте залишилися власник Магнітогорського комбінату Віктор Рашников, засновник мережі магазинів "Сьомий континент" Владимир Груздев, власник компанії "Новатек" Леонід Симановській і власник групи "Червоний Схід" Айрат Хайруллін.

Раніше у вівторок глава центрального виконкому "Єдиної Росії" Андрій Воробйов повідомив, що список був підправлений відповідно до рекомендацій Путіна, але правка носила косметичний характер, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «З"їзд "Єдиної Росії" затвердив федеральний список партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути