Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2009 12:06

Рятувальники всю ніч розчищали дороги Криму від снігу

Рятувальники всю ніч розчищали дороги Криму від снігу

Сьогодні в Криму зберігається оголошене 19 березня штормове попередження.

Як передає прес-службу ГУ МНС України в АРК, сильний снігопад, який почався учора о 19 годині на Грушевському перевалі, цілком міг заблокувати рух на східній транспортній артерії. Буквально за годину товщина сніжного покриву на трасі перевалу становила 8 см.

На розчищання магістралі, повідомили в МНС, було направлено 11 одиниць спеціальної техніки, працювали 20 співробітників Судацького МНС і ДЕУ. До 5.30 сьогоднішнього ранку, поки не припинився снігопад, рятувальники розчищали трасу.

За словами рятувальників, ніч на перевалі пройшла спокійно, лише кілька разів на підйомі розвертало великовантажні машини, на допомогу яким приходила спеціальна техніка. Нині роботи із запобігання аварійним ситуаціям на дорогах тривають.

У наступні дві доби в Криму очікується посилення південно-західного вітру до 25-30 м за секунду. У горах передбачається сходження сніжних лавин. Температура повітря до 1 градуса тепла вночі, до 2-7 тепла - вдень. Вологість повітря - 91%.

Як повідомлялося, на четвер і п"ятницю 19-20 березня оголошено штормове попередження через очікуване погіршення погодних умов.

"19 і 20 березня на території автономії очікуються сильний дощ, сніг, налипання мокрого снігу, посилення південно-західного вітру 19 березня до 15-20 м/с, 20 березня – до 25-30 м/с", – повідомляє Кримський гідрометеоцентр МНС.

Рятувальники радять жителям і гостям півострова утриматися від походів у гори та виходів у море.

Водіїв транспортних засобів просять обмежити поїздки. У разі посилення вітру закрийте всі кватирки і вікна в будівлі.

Знаходячись на вулиці, тримаєтеся якнайдалі від легких споруд, будівель, мостів, естакад, ліній електропередачі, щогл, дерев, річок, озер і промислових об"єктів. Як правило, виходячи на вулицю, варто знову ж таки бути уважними - не підходити до обірваних проводів, до вивісок, що розгойдуються, і т. д. Не варто близько підходити до стовпів та інших споруд, що викликають у вас сумнів.

У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуєте 101.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники всю ніч розчищали дороги Криму від снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути