четвер, 26 червня 2008 10:50

Рятувальний жилет з "Титаніка" продали за 68,5 тис. доларів на аукціоні

Один з шести уцілілих рятувальних жилетів з "Тітаника" продали за 68,5 тисяч доларів на аукціоні в Нью-Йорку. Він був знайдений незабаром після катастрофи лайнера в квітні 1912 року на узбережжі недалеко від Галіфакса (провінція Нова Шотландія) одним з місцевих жителів і впродовж 96 років зберігався в його сім"ї як реліквія.

Аукціонний дім Christie"s виставив його на продаж, оцінивши в суму від 60 до 80 тисяч доларів. Канадська сім"я, яка приїхала на аукціон, залишилася дуже задоволена результатами торгів.

Не дивлячись на солідний вік і тривалий час, проведений в крижаних водах північної Атлантики, пробковий жилет знаходиться у відмінному стані. Минулого року на аукціоні в Лондоні такий же жилет був придбаний за 119 тисяч доларів.

Всього в середу Christie"s виставив на продаж понад 250 лотів, так або інакше пов"язаних із знаменитими океанськими лайнерами.

Що стосується "Титаніка", то за 56 тисяч доларів пішов з молотка список пасажирів другого класу. Він уцілів завдяки тому, що його винесла з собою з судна 12-річна Берті Уотт - одна з 706 людей, які вижили в катастрофі. У одному лоті з ним було виставлено шкільний твір Уотт, в якому вона описала події тієї трагічної ночі.

Понад шість тисяч доларів невідомий покупець виклав за телеграму, відправлену уцілілою пасажиркою на ім"я Хелен. У ній вона сповіщає своїх близьких, що ціла і неушкоджена і знаходиться на борту "Карпатії", єдиного судна, що відгукнулося в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року на сигнали "SOS" з тонучого "Титаніка".

Майже за дві тисячі доларів пішов з молотка великий макет "Титаніка", виготовлений в 1990 році, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальний жилет з "Титаніка" продали за 68,5 тис. доларів на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути