Ексклюзиви
субота, 20 жовтня 2018 22:34

РПЦ оголосила патріарха Варфоломія розкольником

РПЦ оголосила патріарха Варфоломія розкольником
Синод Вселенського патріархату у Стамбулі ухвалив рішення щодо надання томосу про автокефалію Українській православній церкві. Фото: УНІАН

Російська православна церква оголосила Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.

"Тим фактом, що Константинопольський патріарх визнав розкольників, він сам приєднався до розколу. Так діють церковні канони", - заявив в ефірі каналу "Росія 24" голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

"Відповідно, для нас зараз Константинопольський патріарх є розкольником. Ті рішення, які він ухвалює, ми не визнаємо", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму

11 жовтня Синод Вселенського патріархату у Стамбулі ухвалив рішення щодо надання томосу про автокефалію Українській православній церкві. На засіданні Синоду також було ухвалене рішення про зняття анафеми з партріарха УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та визнання їх канонічними.

Це дає можливість УПЦ КП об'єднатись із архієреями московського патріархату та з автокефальною церквою (УАПЦ), щоб створити в Україні єдину православну церкву.

15 жовтня Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом. У Москві вважають, що Вселенський патріарх виключив себе з "канонічного поля православ'я". Також в Московському патріархаті сподіваються, що Константинопольський патріархат змінить своє рішення щодо України.

Зараз ви читаєте новину «РПЦ оголосила патріарха Варфоломія розкольником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути