середа, 20 лютого 2019 14:27

Розповіли, з яких країн найчастіше приїжджають туристи до України

Розповіли, з яких країн найчастіше приїжджають туристи до України
Україна стає популярною серед іноземців Далекого Сходу. Фото: tvoemisto.tv

За 2018 рік надходження з туристичного збору до держбюджету України зріс на 29,2% і склав 90,7 млн грн.

"Сукупні надходження з туристичної галузі зросли на 20,7% - до 4,2 млрд грн. Це свідчить про зростання внутрішніх туристичних потоків та ефективність децентралізації, а саме: підвищення фіскальної дисципліни на місцях", - повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Минулого року також відбулись "якісні зрушення" в структурі іноземного туристичного потоку до України, зазначають у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки в Київ їде найбільше туристів

"Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості туристів з неприкордонних країн. Іспанії - на 68%, Великої Британії - 47,3%, Литви - 23,4%, Італії - 15,4%, Німеччини - 13,3%, Франції - 9,2%, а також Індії - на 57,4%, Китаю - на 38,8%, Японії - на 38,3%, Ізраїлю - на 21,7% та США - на 19%. Прикордонний рух навпаки скоротився", - сказано в повідомленні.

Зміни туристичного потоку стали результатом популяризації України у світі, спрощення візової лібералізації та збільшення авіа напрямків.

За даними українських мобільних операторів, за 2018 рік зафіксували 162,2 млн переміщень Україною абонентів мобільного зв'язку. З них 139,8 млн - українських і 22,3 млн - іноземних.

Найпопулярніші серед іноземців такі області, як Закарпатська, Одеська та Харківська, яка набуває ролі центру ділового туризму. Українці найбільше відвідують Київську, Львівську, а також Полтавську, Черкаську та Дніпропетровську області.

З часу анексії півострова кількість російських туристів не збільшилася, як того очікувала окупаційна влада. Про це розповів екс-міністр курортів та туризму Криму Олександр Лієв.

"З 2014-го туристичний потік на півострів зменшився з 6 мільйонів до 1,5".

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, з яких країн найчастіше приїжджають туристи до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути