вівторок, 28 січня 2020 14:10

Розповіли, чому Кремль змінив "смотрящего" за Україною

Розповіли, чому Кремль змінив "смотрящего" за Україною
Костянтин Батозський: джерелом російської політики щодо України є Путін. Його ставлення до нашої державності не змінилось. Очільник Кремля заперечує сам факт існування незалежної України. Фото: ВВС

Зі звільненням радника Путіна Владислава Суркова та приходом Дмитра Козака як нового "смотрящего" за Україною нічого не зміниться.

Про це Gazeta.ua говорить політолог Костянтин Батозський, 39 років.

"З державної служби в РФ неможливо піти просто так. Тебе або переводять кудись, або виносять уперед ногами. Тож Сурков обійматиме якусь іншу посаду в російській політиці. З його відходом та приходом Козака нічого не зміниться. Не вони формують політику Російської Федерації щодо України. Її джерелом є Путін. Його ставлення до нашої державності не змінилось. Очільник Кремля заперечує сам факт існування незалежної України. Тому було б дуже наївно сподіватися, що з приходом Дмитра Козака щось принципово зміниться на Донбасі. Єдине - туди будуть меншою мірою їздити усілякі російські скажені псевдокультурні еліти, якими опікувався Сурков. Наприклад, Прилєпін, Чичеріна, Пореченков", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цар не всесильний" - Путін усвідомлює неможливість "вирішення українського питання" силою

Єдиним моментом, на його думку, вартим уваги, є те, що Дмитро Козак раніше неофіційно керував молдовським напрямком.

"Фактично саме він привів до влади в цій країні проросійського президента Ігора Додона і тим самим загальмував західні прагнення Молдови. Поширив на цю країну російський вплив. Можливо, з Україною Кремль хоче вчинити щось подібне", - додає Костянтин Батозський.

Помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков іде з державної служби. Причиною стала зміна курсу на українському напрямку, пише в Telegram Олексій Чеснаков, директор Центру політичної кон'юнктури та близький соратник Суркова.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому Кремль змінив "смотрящего" за Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути