четвер, 14 травня 2020 10:24

"Розкажи мені": запустили сервіс психологічної допомоги

"Розкажи мені": запустили сервіс психологічної допомоги
В Україні запустили сервіс безкоштовної психологічної допомоги. Фото: unsplash.com

В Україні запустили онлайн-платформу з безкоштовними консультаціями "Розкажи мені" для психологічної допомоги населенню.

Консультативну допомогу українцям надаватимуть лише кваліфіковані спеціалісти, повідомили на Facebook-сторінці Інституту когнітивного моделювання.

Створили платформу в Інституті когнітивного моделювання за підтримки Міністерства охорони здоров'я України спільно з Червоним Хрестом України.

"Розкажи мені" - це великий мультиканальний проєкт психологічної допомоги українцям під час пандемії, карантину та економічної кризи. Мета проєкту: допомагати всім, хто потребує емоційної підтримки, консультації, допомоги у зв'язку з поширенням Covid-19.

"Ми розуміємо, як важко пристосуватися до нових умов існування і що ізоляція дає поштовх до негативного сприйняття реальності, тому, аби запобігти психоемоційній кризі серед українців, вирішили створити мультифункціональну платформу "Розкажи мені" та надати допомогу всім, хто цього потребує", - розповів засновник Інституту когнітивного моделювання Віктор Березенко.

Проєкт об'єднує ресурси Міністерства охорони здоров'я та Інституту когнітивного моделювання, а також широкий пул волонтерів, лікарів та психологів. Команда платформи працює за методом когнітивно-поведінкової терапії (КПТ), яка є однією з найпоширеніших форм психотерапевтичної допомоги людям з різними психологічними проблемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: для українців створили безкоштовну платформу психологічної допомоги

"Коли у вас болить зуб, ви звертаєтеся до лікаря, а коли ви відчуваєте себе пригніченими, відчуваєте депресію, не розумієте, що робити і як жити далі, то ви в найкращому разі звертаєтеся до подруги, хоча насправді для цього існують кваліфіковані спеціалісти. Завдання цієї платформи - створити діалог людини насамперед із собою, але через спеціаліста, який стабілізує емоційний стан, надасть психологічну підтримку та допоможе вирішити особистісні проблеми", - підкреслила СЕО Інституту когнітивного моделювання Світлана Павелецька.

Щоб отримати психологічну підтримку, необхідно перейти на сайт tellme.com.ua та натиснути на кнопку "Звернутися за підтримкою". Потім заповнити анкету з контактними даними, коротко описати свій запит та обрати комфортну дату для сеансу.

Крім цього, на сайті є зворотний зв'язок для тих, хто хоче долучитися до команди експертів.

В Україні запрацювала безкоштовна гаряча лінія професійної підтримки "Стоп, паніко". Фахівці з багаторічним досвідом роботи у сфері психічного здоров'я готові підтримати тих, хто опинився в складній життєвій ситуації через пандемію коронавірусу: має підтверджений діагноз Covid-19, проблеми з родичами, втратив роботу або бізнес.

Зараз ви читаєте новину «"Розкажи мені": запустили сервіс психологічної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути