четвер, 29 травня 2008 15:21

Роялі Елтона Джона продадуть на аукціоні у Великій Британії

Роялі відомого британського музиканта сера Елтона Джона будуть виставлені на аукціон "Бонемс" у Великій Британії, говориться в повідомленні лондонського аукціонного будинку. Інструменти будуть виставлені на аукціон предметів індустрії розваг, що "Бонемс" проводить 18 червня цього року в Лондоні.

Центральним лотом торгів обіцяє стати рояль Steinway, виготовлений з кленового дерева в Гамбурзі в 1971 році. Елтон Джон придбав його для своєї резиденції Вудсайд у Віндзорі. Оцінна вартість інструменту на аукціоні складе 35-45 тисяч фунтів стерлінгів.

Саме за цим роялем музикант репетирував свій майбутній хіт "Dont Go Breaking My Heart", що він виконав дуетом зі співачкою Кікі Ді. Пісня, що вийшла в 1976 році, стала першим твором Елтона Джона, що піднявся на вершину хіт-параду Великої Битанії.

Ще один інструмент британського музиканта - чорний рояль Steinway, придбаний ним для свого будинку в Беверлі-Хіллз (США), - виставляється на торги з оцінною вартістю в 25-35 тисяч фунтів. "За своє життя я володів безліччю роялів, і з деякими з них у мене зв"язані особливі спогади", - сказано в повідомленні.

"Це були абсолютно чудові часи - величезний успіх в Америці, турне, випуск нових альбомів, іноді по два на рік. Просто неймовірно!" - згадує співак і музикант, зліт кар"єри якого припав саме на другу половину 1970-х років.

Відзначимо, що в 2007 році аукціонний будинок Bonhams продав великий білий рояль, на якому колись грав легендарний співак і актор Френк Сінатра, в чотири рази дорожче за первинну вартість. Рояль було продано за 23 тисячі доларів на торгах, що тривали три дні, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Роялі Елтона Джона продадуть на аукціоні у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути