середа, 10 грудня 2008 12:07

Роулінг переплюнула Книгу рекордів Гіннеса

Хітом продажів 2008 року у Британії виявилися "Казки барда Бідля", збірка чарівних історій Джоан Роулінг, творця "Гарі Поттера". За три перші дні продажів було куплено 367 тисяч 625 екземплярів "Казок". Другий результат року опинився біля Книги рекордів Гіннеса: 73 тисячі екземплярів, повідомляє TheTelegraph.

Газета приводить для порівняння підсумки продажів і інших бестселерів року. Так, "Devil May Care" ("Диявол не любить чекати"), новий роман про Джеймса Бонда, написаний Себастьяном Фолксом, розійшовся в перші чотири дні тиражем 44 тисячі екземплярів, у нової куховарської книги популярного у Британії шеф-повара Делії Сміт "How to Cheat at Cooking" продажі склали 49 тисяч екземплярів за два дні. За добу продали 41 тисячу екземплярів завершального романа Крістофера Паоліні "Брисінгр" з фантазійного циклу "Спадщина".

Загальний тираж "Казок Бідля" Роулінг складає вісім мільйонів екземплярів (з урахуванням перекладних видань).

Ні Гарі Поттер, ні інші герої семитомної саги Роулінг в "Казках Бідля" не з"являються, але це ніяк не перешкодило успіху невеликої книги (у англомовному виданні 109 сторінок). За відомостями порталу Cinemablend, кіностудія Warner Brothers вивчає варіанти екранізації збірки.

Зараз ви читаєте новину «Роулінг переплюнула Книгу рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути