понеділок, 16 червня 2014 16:59

Росіяни, аби не їхати в Крим, купляють довідки про відпочинок за 3 тис. гривень

Росіяни, аби не їхати в Крим, купляють довідки про відпочинок за 3 тис. гривень
Фото: www.rossiarusskie.biz

Довідки про відпочинок у Кримських містах Ялта, Феодосія та Севастополь продають тепер на Сімферопольському залізнодорожному вокзалі. Про це кореспонденту Gazeta.ua підприємець Роман Кушнір.

"Росіян примусово відправляють на півострів відпочивати. В першу чергу до цієї категорії відносяться військовослужбовці, судді, вчителі й лікарі. Але люди бояться сюди їхати. Більшість ресторанів тут закриті, в магазинах недостатньо їжі. Тому їм некомфортно тут відпочивати. Помітили як приїжджають цілі групи росіян, беруть довідки в санаторіях, що вони там перебували, а насправді їдуть до Туреччини чи Єгипту", - пояснює підприємець.

Від 10 до 20 тисяч рублів або від 3,2 тисяч гривень можна придбати повний набір документів, по яких людина перебувала в Криму.

"За меншу суму дають копії квитків в обидва боки, курортні карти, позначки про проживання. За більшу можна отримати комплект сімейних фото з відпочинку у Криму. Нам треба надати лише кілька фотографій з сімейного альбому. Тиждень тому військовому з Санкт Петербурга з п'яти сімейних фото які він надав віддали цілий альбом з ним та Кримськими краєвидами".

За день підприємці продають до 5 довідок. Найкращі торги перед святами.

"В день Росії продали майже 20 довідок. Оформлення документів цілком чесне, бо частину суми ми сплачуєм підприємцям, санаторіям за реальні квитики чи санаторні листки. Росія проплачує гроші за відпочинок, але людина там не відпочиває. З нашого боку усім добре, а Росіянам добре, бо не потрібно тут знаходитись. Розваг тут суттєво поменшало. Приміром, торік на побережжі Феодосії було до 20 дискотек. Цього року працює одна, і та відкривається не щодня. Росіянам тут нудно відпочивати, - каже продавець довідок Юлія. "

Із кожної довідки продавці мають в середньому 500-300 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни, аби не їхати в Крим, купляють довідки про відпочинок за 3 тис. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути