субота, 29 серпня 2020 17:45

Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура

Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура
Видали співучасника вбивці офіцера ЗСУ Мамчура. Фото: Національної поліції України.

Росія екстрадувала в Україну спільника вбивці учасника АТО, колишнього українського спецпризначенця Івана Мамчура.

38-річний підозрюваний із 2016-го перебував у міжнародному розшуку. Чоловік переховувався в Москві. Працівники Інтерполу надіслали запити з метою підтвердження цієї інформації та встановлення його місця перебування та затримання. У червні 2019-го надійшло повідомлення про те, підозрюваного затримали і помістили у слідчий ізолятор у РФ, повідомили у департаменті комунікацій Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Слідство встановило, що він стежив за обстановкою у будинку, де жив Мамчур, і мав подати сигнал кілеру, коли жертва зайшла в під'їзд, і не пускати в будівлю сторонніх.

26 серпня 2020-го в пункті пропуску Гоптівка росіяни передали підозрюваного співробітникам поліції Рівненської області. Його помістили в ізолятор. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили військового ЗСУ, який раніше був бойовиком "ДНР"

19 вересня 2016-го в житловому будинку в Рівному з вогнепальної зброї вбили майора внутрішньої служби Івана Мамчура. На момент загибелі він обіймав посаду начальника інженерно-технічного відділу місцевого СІЗО. Кілера Олега Смородінова затримали в листопаді 2016 року на українсько-російському кордоні в Харківській області. В інтерв'ю The New York Times у 2019-му він розповів, що причиною вбивства Мамчура була помста. Смородінов також повідомив, що за завданням ФСБ мав стежити ще за п'ятьма українцями, яких влада РФ нібито збиралися ліквідувати за участь у війні 2008 року на боці Грузії. За вбивство він отримав $ 5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути