понеділок, 23 червня 2014 19:11

Росія тепер на всі віки має злого ворога - Басілашвілі

Росія тепер на всі віки має злого ворога - Басілашвілі
Фото: ictv.ua

Російський актор театру і кіно Олег Басілашвілі засудив дії терористів та російських найманців на Сході України та закликав росіян займатися внутрішніми справами, а не захопленням чужих територій

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Росбалт".

"Цих мерзотників, хто б вони не були, що спровокували військові дії, рано чи пізно будуть судити судом всіх народів", - впевнений Басілашвілі.

Втім, актор не уточнив, кого саме він має на увазі під словом "мерзотники", зазначивши, що хтось все ж зацікавлений у тому, щоб на Сході України була "кривава рана".

"Кому потрібна чужа кров? І головне, незрозуміло - в ім'я чого? Я не розумію, яких цілей добиваються так звані повстанці. Відокремлення від України? Ні. Того, щоб бути з Росією? Теж ні - вони цієї вимоги не висувають. А навіть якщо б і висували - хіба мало хто чого вимагає. Федералізації? Так вона їм обіцяна. Якихось змін до конституції? На це у Києві теж вже згодні. Чого ж ці люди далі-то чинять опір? Може, вистачить відстрілюватися, хлопці, - за що ви б'єтеся? Ні, знову стріляють" - сказав актор.

Він впевнений, що треба припинити те, що наразі відбувається у Донецькій та Луганській областях.

"На місці повстанців я б вийшов на високий пагорб, взяв би в руки зброю, поклав її на землю і закричав: "Братики, все. Ми припиняємо стрілянину. Припиняйте і ви теж. Давайте сядемо, поговоримо". А вміння натискати на гашетку і відчувати сексуальне задоволення від того, що ти вбив людину - це, знаєте, не геройство, а злочин", - зауважив він.

Басілашвілі також різко відповів на закид російського журналіста, який сказав, що "українські військові бомблять і обстрілюють з гармат міста, мирних людей".

"Вони бомблять не цивільне населення, а тільки тих, хто з ними бореться, якісь внутрішні війська в цих Донецькій і Луганській республіках. Мирні люди просто потрапляють під вогонь, на превеликий жаль. Все це викликає у мене дуже неприємні думки. Навіщо нам це треба? Ми, завдяки приєднанню Криму, замість брата і друга, який поряд з нами, вже придбали злого ворога - на всі віки", - заявив актор.

Він зазначив, що росіянам "треба займатися не захопленням нових земель, а внутрішнім устроєм країни".

Нагадаємо, Олег Басілашвілі був одним із російських діячів культури, які у березні підтримали цілісність України та виступили проти агресії Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Росія тепер на всі віки має злого ворога - Басілашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути