четвер, 28 серпня 2008 09:46

Росія зібрала серйозний компромат на Грузію

Група Слідчого комітету при прокуратурі Росії зібрала майже п"ять тисяч речових доказів грузинської агресії проти Південної Осетії, повідомив в четвер журналістам керівник СКП Олександр Бастрикін.

"Серед цих речових доказів грузинської агресії документи, боєприпаси грузинської армії, військова форма, устаткування і інше спорядження з маркування НАТО, Німеччини, США і інших країн", - підкреслив керівник СКП.

За його словами, слідчі допитали 15 грузинських військовослужбовців, узятих в полон, які показали, що вони отримали бойовий наказ "увійти на територію Південної Осетії і звільнити її від чужоземців".

Бастрикін також повідомив, що група слідчих провела більше 400 різного роду експертиз, починаючи з судово-медичних і кінчаючи документальними.

"У нас є документи, що підтверджують, що тут після агресії грузинські власті збиралися створити маріонетковий уряд. Ці документи були виконані двома мовами - англійською і грузинською", - відзначив керівник СКП.

Він також повідомив, що група слідчих допитала більше 4,5 тисяч жителів Південної Осетії, що потерпіли, як свідків.

"Це мирні громадяни Росії, які піддалися нападу із застосуванням грузинською стороною системи залпового вогню "Град"", - сказав Бастрикін, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія зібрала серйозний компромат на Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути