Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2007 10:54

Росія забирає в Молдови алкогольні торгові марки

Молдавські вина повернуться на російський ринок після того, як Кишинів домовиться з російською держкомпанією "Союзплодоімпорт", яка була вибрана як уповноважена структура з імпорту алкоголю з цієї республіки. Зокрема, за даними видання, Молдавії пропонується переоформити на СПІ найбільш популярні марки місцевого алкоголю.

Переговори між СПІ та молдавською стороною йдуть уже місяць (у самій компанії факт переговорів не заперечують, але від коментарів відмовляються).

Першим брендом, який може бути переданий російській держкомпанії, очевидно, стане коньяк "Біла лелека" (досі ця марка належала уряду республіки). При цьому доходи від роялті, що новий власник отримуватиме від виробників алкогольної продукції за використання цього та інших молдавських брендів, до кінця року складуть, як підрахували учасники ринку, не менше 12 мільйонів доларів.

Ввезення молдавських вин до Росії було заборонене в березні 2006 року за розпорядженням Росспоживнагляду, що виявив у них якісь шкідливі домішки. У листопаді того ж року президенти двох держав домовилися про відновлення постачань за умови, що підприємства, на яких виготовляють вино, перевірять російські експерти, а молдавська сторона покращить якість продукції.

Наприкінці травня президент Молдови Володимир Воронін заявив, що республіка виконала всі домовленості, проте заборону на постачання так і не було знято.

За перші чотири місяці 2007 року доходи від виноробства в Молдавії скоротилися приблизно втричі. За минулий рік втрати республіки в цій галузі склали близько 200 мільйонів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія забирає в Молдови алкогольні торгові марки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути